Bamboo Courtyard Teahouse / Harmony World Consulting & Design

first_img Area:  400 m² Year Completion year of this architecture project ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/323464/bamboo-courtyard-teahouse-harmony-world-consulting-design Clipboard Bamboo Courtyard Teahouse / Harmony World Consulting & DesignSave this projectSaveBamboo Courtyard Teahouse / Harmony World Consulting & Design China Houses Bamboo Courtyard Teahouse / Harmony World Consulting & Design Save this picture!© T+E+ 16 Share ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/323464/bamboo-courtyard-teahouse-harmony-world-consulting-design Clipboard “COPY” CopyHouses•ShiQiao, China Projects Photographs Year:  “COPY” 2012 CopyAbout this officeHarmony World Consulting & DesignOfficeFollowProductsWoodBrick#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesShiQiaoWoodHotels and RestaurantsChinaPublished on January 24, 2013Cite: “Bamboo Courtyard Teahouse / Harmony World Consulting & Design” 24 Jan 2013. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogPartitionsSkyfoldChoosing the Skyfold Wall for Your SpaceVinyl Walls3MVinyl Finish – DI-NOC™ SandShowerhansgroheShowers – Raindance SelectWoodEGGERTimberSignage / Display SystemsGoppionDisplay Case – Bre-ClassMetallicsTrimoMetal Panels for Roofs – Trimoterm SNVLightsLouis PoulsenOutdoor Lighting – Flindt PlazaStonesMikado QuartzQuartz Slab – MarbleWoodStructureCraftEngineering – Long-Span StructuresWoodBlumer LehmannAssembly and Logistics of Wood ProjectsHandlesKarcher DesignDoor Handle Madeira ER45Chairs / Benches / CouchesArperModular Sofa – LoopMore products »Read commentsSave世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Photographs:  T+EText description provided by the architects. Located in the ShiQiao garden in Yangzhou, a city to the northwest of Shanghai, there is a floating Bamboo Courtyard Teahouse designed by Chinese architect Sun Wei, partner of HWCD. As an international design practice, with offices in London and Barcelona, HWCD has been developing various projects, specializes in boutique hotels, residents and mix-use projects. Their projects emphasize on the existing “worldwide interconnectedness” in the architecture and design spheres by bringing together traditional Asian aesthetic and modern design language.Save this picture!© T+ERecommended ProductsWoodStructureCraftEngineering – Architectural & FreeformWoodEGGERLaminatesEnclosures / Double Skin FacadesFranken-SchotterFacade System –  LINEAWoodTechnowoodPergola SystemsThe Bamboo Courtyard is an example of the HWCD design philosophy, embracing the traditional Chinese garden fundamentals while blending into the natural environment. The bamboo is arranged vertically and horizontally to produce “depth” and visual effects as you walk around. Tall rows of bamboo sticks create corridors along the outdoor walkway and are organized in asymmetric fashion on the lake. Save this picture!© T+ETraditionally, Yangzhou courtyards are formed with inward facing pavilions, creating an internal landscape space. Drawing inspiration from this, the bamboo courtyard was designed from a basic square footprint, fragmented into small spaces to create an internal landscape area.Each of the spaces has views into the surrounding lake, allowing a panoramic view of the area. Save this picture!© T+EFrom the exterior, the bamboo courtyard is a cubic form with a variation of solids and voids. The strong verticality becomes more apparent at night when the teahouse lights up to illuminate the surroundings. The simple form illustrates the congruent blending of architecture with nature. Moreover, the natural materials such as bamboo and bricks provide sustainable sensibilities. The pocket of voids improves natural ventilation within the bamboo courtyard while the thick brick wall retains heat in winter, reducing the dependency of mechanical heating and cooling system. Save this picture!© T+ETea is one of China’s most precious culture heritages and has remained popular throughout thousands of years. It requires an unassuming setting in order to understand its lengthy process. The bamboo courtyard provides the adequate setting to a tea experience, emphasizing the underlying importance of design and architecture.Save this picture!Floor PlanProject gallerySee allShow lessEcontainer Bridge Competition Winning Proposal / Yoav Messer ArchitectsArticlesArchitecture of Necessity 2013 CompetitionArticles Share Architects: Harmony World Consulting & Design Area Area of this architecture project ArchDailylast_img read more